Çalışma Saatlerimiz 7 Gün 24 Saat Hizmet Veriyoruz.
BİZİ ARAYIN tel: +905349363851
E-POSTA info@sahinilaclama.com

Pire ilaclama

KOCAELİ YALOVA SAKARYA İSTANBUL MERKEZ VE İLÇELERİNDE İLAÇLAMA HİZMETİMİZ VARDIR LÜTFEN İLEŞİME GEÇİNİZ.

Pire ilaçlama

Pire ilaçlama  yaptırmadan önce  pireler ve insanlara vermiş oldukları zararları biraz daha yakından inceleyelim. Pire ilaçlama yöntemi diğer haşere ilaçlama yöntemlerine göre farklılık gösterir. Bunun sebebi ise pirelerin vücut yapısının diğer haşere türlerinden çok farklı olmasıdır. Pireler üreme için kana ihtiyaç duyarlar. Yaşamlarını bir nevi parazit olarak sürdürürler. Pireler vücut yapısı olarak yassı yapılıdırlar ve bu yapıları sayesinde hayvan tüyleri arasında kolayca hareket edebilirler. Pirelerin ayaklarında konakçısına çok iyi tutunabilmesini sağlayan pençeleri vardır. Evimizde görmüş olduğumuz pire genelde kedi ve köpeklerle evlere taşınan pire türleridir. Pirelerin en büyük özelliklerinden biride üstün sıçrama özelliğine sahip olmalarıdır. Öyle ki pireler dikey olarak 20 cm, yatay olarak da 40 cm kadar zıplayabilirler. İnsan piresi, köpek piresi, kedi piresi, pamuk piresi ve kuş piresi günümüzde en çok görülen pire türleri arasındadır.

Pire ilaçlama

Pire ilaçlama yöntemini diğerlerinden farklı kılan diğer bir özelliği ise pireleri yumurtalarını toz, toprak  ve zeminlere gelişi güzel olarak bırakmalarıdır.İnsan piresi ise yumurtalarını genelde elbiselerin dikişli kısımlarında ya da yaka altlarına bırakırlar. Bir hafta içerisinde iki bin adet yavru sayısına ulaşabilen pireler,  hastalıkların yayılmasında birinci derecede önemli role sahiptirler. Kan emerek yaşamlarını idame ettiren pireler önceki taşıyıcısının vücudunda bulunan tüm hastalıkları yeni taşıyıcısına aktarır ki bu durum pire ilaçlama yönteminin neden profesyonel olarak yapılması gerektiğini bize daha iyi anlatır.

Pire İle Mücadele

Pire ile Mücadele

Pireler mücadelesi en zor olan haşere türlerinin başında gelmektedir.  Bu sebeple Pire İlaçlama  yapılırken ciddi ve profesyonel bir çalışma yapılması ve doğru ekipmanların kullanılması oldukça önemlidir. Unutulmamalıdır ki; Pireler kan emerek beslenirler.  İnsan ya da hayvanların üzerinde parazit (asalak) olarak yaşamlarını sürdürdükleri için bir önceki taşıyıcısında var olan hastalığı bir sonraki taşıyıcısına kan yolu ile bulaştırırlar. Bu sebepledir ki pire ilaçlama esnasında doğru intesit seçimine oldukça dikkat edilmelidir.

pire ile mücadele

Pireler ile mücadeleyi zor kılan diğer bir özellikleri ise üreme esnasında yumurtalarını alana gelişi güzel yaymalarıdır. Pire ilaçlama esnasında özel olarak hazırlanmış insektisitlerin kullanılması ve ilacın tüm alana yayılması gerekmektedir. İlaçlama esnasında kokusuz ilaçlamada yapılabildiği gibi, ULV ilaçlama yöntemi uygulanması hızlı verim alınabilmesi açısından tercih edilen bir yöntemdir. Şafak ilaçlama servisi pire ilaçlaması esnasında son teknolojik sistemleri yakından takip ederek ve profesyonel bir ekiple hizmet vermektedir.  Ayrıntılı bilgi almak için lütfen bizi arayınız.

Pire ısırması

Pire Isırması

Pire Isırığı

Pire konakçısını aynı zaman dilimi içinde bir çok defa ısırabilir.  Pire ısırması esnasında vücuttan kan emer ve haşerenin vücudunda bulunan parazitler bu yolla  ısırılan yerden insana bulaşır. Bir önceki ısırmış olduğu canlıda ver olan tüm virüs ve hastalıkları yeni taşıyıcısına aktarır. Pire ısırmasınamaruz kalan insan vücudunda ,ısırılan bölgelerde  kabarma, şişlik, kaşıntı meydana gelir. Pire ısırması esnasında meydana gelen ağrı ve kaşıntı sebebi ile gayri ihtiyati o bölgeyi kaşıma ihtiyacı duyarız. Bu durum ise var olan hastalıkların vücudumuza yayılma hızını arttırır. Bu yüzden pireler tarafından ısırılan kişilerin ısırılan bölgeye mümkün olduğu sürece dokunmamaları ve en yakım sağlık kuruluşuna baş vurmaları gerekmektedir.

Pirelerden Yayılan Hastalıklar

Pire Hastalıkları

Pireleri çok tehlikeli yapan özellikleri ısırmış oldukları bir önceki taşıyıcıda var olan tüm hastalıkları, yeni taşıyıcısına  yine ısırma yoluyla bulaştırmasıdır. Bu yüzden pire ilaçlama oldukça kapsamlı ve profesyonel olarak yapılmalıdır. Pire haşeresinin insanlara bulaştırmış olduğu başlıca hastalıklar; Tifüs, humma mikrobu, veba, alerjik reaksiyonlar,dizanteri ve cilt hastalıkları pire kaynaklı hastalıklardır.Bu hastalıklar dışında bir önceki taşıyıcısında var olan her hangi bir hastalığı da sonraki taşıyıcısına bulaştırabilirler. Pireler hastalıkların yayılmasında öncü bir role sahiptirler.

Pirelerde Üreme

Pirelerde Üreme

Pire larvaları iki bazen de üç kez deri değiştirdikten sonra bir tür koza örerler ve daha sonra pupa evresine girerler. Günlerce bu koza içerisinde kalan pupa, değişime uğradıktan sonra içinde bulunduğu kozadan yetişkin bir pire olarak çıkar. Pireler oldukça hızlı üreyen, bir hafta içerisinde 2,000 yavruya ulaşabilen bir haşere türüdür. Pireler  yumurtalarını toz, toprak içine ve zemine gelişi güzel bırakırlar gizlenme gibi bir sıkıntıları yoktur. Pireler yumurtalarında olgunlaşma süresi bittikten sonra dışarıya çıktıklarında, üreyebilmek için kan emebilecekleri insan veya bir hayvana ihtiyaç duyarlar, hayatlarını kan emerek idame  ederler. Yaşadığınız mekanda  görmüş olduğunuz bir pire binlerce pire nin var olduğunun habercisidir. Olgun bir pire yaklaşık olarak 20 ye yakın yumurta bırakır. Pireler yumurtalarını genelde taşıyıcısının üzerine değil dış ortamlara bırakırlar.

Pirelerin Zararları

Pire Zararları

Pireler  birbirinden farklı  canlı organizmalar üzerinde yaşamlarını sürdürebilen canlılardır. Pireler üreyebilmek yani çoğalmak için kanını  emebilecekleri bir canlıya ihtiyaç duyarlar ve Pire üzerinde bulunduğu canlının kanını emerek beslenirler. Bunun neticesinde insanlar ya da hayvanlar üzerinde hastalıkların yayılmasında çok ciddi rol oynarlar. Bazı  Pire çeşitleri ise  bitkiler üzerinde bulunur ve bitkilerin yaprakları, taç kısımları ve yeni oluşan filizleri ile beslenirler. Bu vesileyle bitkilere ve ürünlere ciddi zararlar verirler.

Pireler Nerelerde Yaşarlar

Pireler Nerede Yaşar

Pireler  sıcak ve ılıman  iklim bölgelerinde ilkbahar ve yaz aylarında daha sık görülürler. Uygun ısı şartları oluştuğunda ise yılın on iki ayı üreyebilirler. Bodrum , çatı katları, bahçeler yani açık kapalı alan ayırt etmeksizin  her türlü ortamda görülürler. Pire evlerimizde sıklıkla  yorganlar, yatak, çarşaf içleri ve giysiler üzerinde görülürler.  İnsan eve hayvanların  derilerinin üzerinde yaşamlarını sürdürürler. Pireler genel olarak geceleri daha aktiftirler.

Pirelerin Ömrü Ne Kadardır

Pirelerinömürleri yaklaşık olarak1 yıl  kadardır. Pire larvaları iki bazen de üç kez deri değiştirdikten sonra bir tür koza örerler ve daha sonra pupa evresine girerler. Günlerce bu koza içerisinde kalan pupa, değişime uğradıktan sonra içinde bulunduğu kozadan yetişkin bir pire olarak çıkar.

Pire ilaçlama Hakkında Merak Edilenler

Pire ilaclama


Pirelerin vücut yapılarını incelediğimizde diğer haşerelere göre oldukça farklı bir vücut anatomisine sahiptirler. Pire ilaçlama yöntemlerini önemli kılan ana neden bu haşerelerin insanların günlük yaşam standartlarını ciddi ölçüde tahrip etmeleridir. Bu yüzdendir ki pire haşeresi hakkında en çok sorulan soruların cevaplarını bu sayfamızda sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Pireler evlerimize ya da işyerlerimize nasıl girerler?
Pire haşeresinin evlerimiz içerisinde görülmesinde ki ana neden genellikle evlerimizde beslediğimiz kedi, köpek tarzı evcil hayvanlar olarak gözlemlenmektedir. Eviniz ya da işyerinizde pire ilaçlama yaptırmadan önce evcil hayvanınız var ise bu durumu mutlaka firmanıza bildiriniz.

Evimizde evcil hayvan olmadığı halde pire ile karşılaşmamızın sebebi nedir?
Evlerimize pire girişi hayvanlar aracılığı ile olduğu gibi insanlar aracılığı ile de mümkün olmaktadır.  Hane halkının dışarıda var olan pireyi farkında olmadan ev içerisine taşıdığı ve de pirlerin ürediği birçok kez gözlemlenmiştir.

Pireler nasıl ürerler?
Pireler hakkında bilinmesi gereken en önemli detaylardan biride bu zararlıların üremek için mutlak suretle kana ihtiyaç duymalarıdır. Pire yumurtası (larvaları) birkaç kez deri değiştirme işlemini tamamladıktan sonra bir tür koza örerler ve bunu pupa evresi takip eder. Günlerce bu koza içerisinde kalan pupalar, değişim evresini tamamladıktan sonra varlığını sürdürdüğü kozadan yetişkin bir pire olarak çıkar. Pire ilacı seçimi yapılır iken bu durum mutlaka dikkate alınmalıdır.

Pireler en sık nerelerde karşımıza çıkarlar?
Pire evlerimiz içerisinde genellikle yorganlar, yatak aralıkları ve de giysiler üzerinde görülürler.  Ayrıca bodrum, bahçe, çatı katı gibi açık ya da kapalı alan ayırt etmeksizin her türlü ortamlarda görülebilmektedir.

Pireler en çok hangi mevsimde görülürler?
Pire haşeresi sıcak ve de ılıman olan iklim şartlarına sahip olan bölgelerde ilkbahar sonu yaz aylarında çok daha da ha sıklıkla görülürler. Ancak uygun olan ısı şartları oluştuğu takdirde yılın on iki ayı üreyebildikleri gözlemlenmektedir.

Pire Isırığı maruz kalındığında belirtiler nelerdir?
Pire haşeresi üzerinde yaşamını sürdürdüğü konakçısını aynı zaman diliminde birden fazla kez ısırabilir.  Pire ısırması esnasında bu zararlılar vücudumuzdan kan emerler, vücutlarında bulunan parazitler ve mikroplar bu yolla ısırılan yerden insana bulaşır. Pire ısırması ile karşı karşıya kalan insan vücudunda, ısırılan bölgelerde deri üzerinde belirgin olarak kabarma, şişlikler ve de rahatsız edici boyutlarda kaşıntı meydana gelir.

Pirelerden yayılan hastalıklar nelerdir?
Pire haşeresinden insanlara çok çeşitli hastalıkların bulaştığı bilimsel verilere dayanılarak ispatlanmıştır. Bu zararlıların insanlara bulaştığı belirlenen başlıca hastalıklar; Tifüs, mikrobu, alerjik reaksiyonlar, humma,  dizanteri ve de cilt hastalıkları gibi hastalıklara sebebiyet vermektedir. Ayrıca bu hastalıklar dışında da pire ısırığı neticesinde bir önceki taşıyıcısında mevcut olan her hangi bir hastalığı da bir sonraki taşıyıcısına bulaştırabilirler. Pireler salgın hastalıkların çevreye yayılmasında öncü bir role sahiptirler.

Pire ilaçlama nasıl yapılır?
Pire ilaçlama esnasında uygulanan farklı yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan birincisi püskürtme yöntemi ile yapılan uygulamadır. Bu uygulama esnasında belirlenen alanlara ilaç şarjlı cihazlar ile püskürtülür. Bir diğer yöntem ise( ulv) buharlama yöntemi ile yapılan uygulamadır. Pireler alan içerisine yumurtalarını gelişi güzel bıraktıkları için ilaçlama firmaları tarafından en fazla tercih edilen yöntemdir. Bu uygulama esnasında ilaçlama yapılan alanın minimum 3 saat süre zarfında kapalı tutulması ve ilaçlama sonrasında genel bir temizlik yapılması gerekmektedir.

Pire ilaçlama öncesinde ne yapılmalıdır?
Evinize ya da işyerinize pire ilaçlama yaptırmadan önce alınması gereken bir dizi önlemler bulunmaktadır. Bunları, uygulama öncesinde açıkta gıda bırakılmamalı, evcil hahvan var ise dışarı alınmalı, evde küçük çocuk var ise onu ait olan eşya ve de oyuncaklar dikkatlice muhafaza altına alınmalıdır.

Pire ilaçlama sonrasında ne yapılmalıdır?
Uygulama sonrasında önceden ilaçlama yapılan alana bir kişi önceden girerek alanın dikkatlice en az bir saat havalanmasını sağlamalıdır. Evin içerisinde genel ıslak temizlik yapılmalı nevresimler ve örtüler yıkanmalı, koltuk üzeri nemli bir bezle silinmelidir. Ayrıca eğer evde evcil hayvan yaşıyor ise uygulama sonrasında hayvanlara tekrar eve alınmadan veteriner tarafından pire ilacı uygulanmalıdır.

Pireler ortalama olarak ne kadar yaşarlar?
Pire haşeresinin ömrü ortalama olarak bir yıl kadardır. Pirelere ait olan larvalar iki kimi zamanda üç kez deri değiştirdikten sonra koza örerler ve daha sonrasında ise pupa evresine girerler.  Koza içerisinde kalan pupa, değişime uğradıktan sonra içinde bulunduğu kozadan yetişkin bir pire olarak çıkar.

Pire ilaçlama şirketi seçer iken nelere dikkat etmeliyim?
Evinizi ya da işyerinizi pirelere karşı ilaçlama yaptıracağınız pire ilaçlama şirketi mutlaka konusunda uzman ve de sağlık bakanlığından onaylı olmasına kullanmış olduğu ilaçların WHO ( Dünya sağlık örgütü ) tarafından kabul görmüş ilaçlar olmasına mutlaka dikkat ediniz. Şafak ilaçlama danışma hattımızda tüm sorularınızın detaylı yanıtlarını bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

7/24 İlaçlama Hemen Ara